Cum sa ai grija de sanatate cand calatoresti

  • Bea multa apa. Pentru a suporta mai bine adaptarea la diferenta de fus orar (numita si “jet lag”), bea cel putin trei litri de lichide cu 24 de ore inaintea plecarii. Nu astepta sa iti fie foarte sete.

  • Ia cu tine niste Ciprofloxacina. Aceasta este un antibiotic-minune folosit la tratarea multor tipuri de infectii, de la o simpla bacterie din stomac pana la infectii urinare.

  • Sa ai mereu la tine un tub de Neosporin si plasturi. Neosporinul este alt medicament minune. E un simplu unguent care se vinde fara prescriptie si care combate infectiile in ranile deschise. Este de asemenea benefic si in cazul iritatiilor sau eczemelor pielii si s-ar putea sa nu il gasesti asa usor in farmaciile locale.

  • Informeaza-te daca este nevoie sa iei cu tine medicamente pentru malarie. In multe locuri directiile de sanatate publica iti spun ca sunt necesare, dar de fapt nu este asa. Vaccinarea/imunizarea este o mare afacere si interesul este sa se vanda medicamentele. Fa-ti bine temele si citeste discutii pe forumuri cu sfaturi de la alti calatori.